Köttverket

Sortiment kött

Vårt sortiment varierar ständigt men här har vi försökt samla det viktigaste, är det något du inte finner här så kan vi säkert beställa hem det, fråga oss gärna!

Nötkött

Vi har ett stort sortiment av olika detaljer av nötkött. Allt nötkött är svenskt om inget annat anges. Nedan finner du ett urval av de detaljer som vi erbjuder:

Nötkött att steka eller grilla (hängmörat)

Här finner du våra finaste köttbitar, hängmörat nötkött från äldre djur med hög marmorering innebär högsta poäng i smakintensivitet, mörhet och saftighet. Vi har oftast några olika prisklasser att erbjuda, med olika hög marmorering och hängmörningstid. Exempel på detaljer:

  • Porterhouse/T-bensstek & Clubstek

  • Entrecote med ben & Tomahawk steak

  • Ryggbiff

  • Entrecote

  • Oxfilé

  • Gödkalvkotlett och -innanlår från Holland

  • Rubia Gallega - extra hängmörat kött från äldre galiciska djur

Nötkött att steka eller grilla (enklare detaljer)

Här finner du ett stort urval av lite enklare detaljer, där man kan hitta riktigt prisvärda guldkorn bland de mer okända styckningsdetaljerna. Bra för den som vill prova något nytt, hålla nere priset, eller bjuda många. Exempel på detaljer:

  • Flankstek och flapsteak

  • Njurtapp (slaktarbiff)

  • Skirt steak (entrana)

  • Rostas

  • Short ribs & brisket

  • Högrevskärna

  • Innanlår och rostbiff

  • Hamburgare gjorda på hängmörad entrecotekappa, högrev och skirt steak

Nötkött att koka eller tillaga länge i ugn

Här finner du framförallt framdelskött, de muskler som har jobbat mycket och innehåller en högre del bindväv. Vid kort tillagning blir de sega men vid lång tillagning blir de saftiga och har mycket smak. Grytkött är underskattat idag! Exempel på detaljer:

  • Oxbringa

  • Oxsvans

  • Oxkinder

  • Märgpipa

  • Fransyska

  • Högrev

  • Kalv- och oxlägg


Fläskkött

Vi styckar svensk gris själva i butiken och har ett stort sortiment av olika detaljer av fläskkött och är det något du inte finner här så kan vi säkert beställa hem det, fråga oss gärna! Nedan finner du ett urval av de detaljer som vi erbjuder:

Fläskkött att steka eller grilla (premium)

Här finner du vårt bästa fläskkött, med hög smak, saftighet och mörhet. Fint fläskkött är underskattat och en hängmörad fläskkotlett kan mycket väl stå sig mot en entrecote eller ryggbiff. Exempel på detaljer:

  • Hängmörad svensk fläskkotlett

  • Svensk pluma & secreto

  • Noire de Bigorre-kotletter (Frankrike)

  • Iberico de bellota (Spanien), t ex secreto, pluma, racks, kinder, och ribs

  • Spädgris (kan köpas både hel och styckad)

Fläskkött att steka eller grilla (enklare detaljer)

Enklare fläskdetaljer som passar bra till vardags, de är oftast prisvärda, saftiga och möra. Då de har mildare smak än nötköttet så tillagar vi dem gärna med någon god rub. Exempel på detaljer:

  • Fläskkarré med eller utan ben

  • Fläskkotlett med svål

  • Fläskfilé

  • Skinkstek (schnitzel)

  • Revbensspjäll

  • Kamben och spareribs

Fläskkött att koka eller tillaga länge i ugn

Här finner du framförallt framdelskött, de muskler som har jobbat mycket och innehåller en högre del bindväv. Vid kort tillagning blir de sega men vid lång tillagning blir de saftiga och har mycket smak. Exempel på detaljer:

  • Fläsksida med svål

  • Bogstek

  • Fläskben

  • Fläsklägg

  • Späck & svål


Lammkött

Vi styckar svenska lamm själva i butiken och har ett stort sortiment av olika detaljer av lammkött och är det något du inte finner här så kan vi säkert beställa hem det, fråga oss gärna! Nedan finner du ett urval av de detaljer som vi erbjuder:

Lammkött att steka eller grilla (premium)

Här finner du vårt bästa lammkött, med hög smak, saftighet och mörhet. Exempel på detaljer:

  • Lammracks, hela eller uppskivade

  • Lammkotletter, finns även marinerade

  • Lammsadel, kan fås benfri som en rulle

  • Lammytterfilé och -innerfilé

  • Lammrostbiff och -entrecote

Lammkött att steka eller grilla (enklare detaljer)

Enklare lammdetaljer som passar bra till vardags, de är oftast prisvärda, saftiga och möra. Exempel på detaljer:

  • Lammstek, med ben eller benfri

  • Lammstek i grillskivor

  • Lammfärsbiffar med örter och fetaost

  • Lammrygg i grillskivor

  • Lamm-revbensspjäll (tunnbringa)

Lammkött att koka eller tillaga länge i ugn

Här finner du framförallt framdelskött, de muskler som har jobbat mycket och innehåller en högre del bindväv. Vid kort tillagning blir de sega men vid lång tillagning blir de saftiga och har mycket smak. Exempel på detaljer:

  • Lammrygg/-bog i bit för att helsteka i ugn

  • Lammrygg/-bog sågat till grytbitar med ben

  • Lammlägg

  • Lammnacke

  • Lammstek, skuret i grytbitar


Fågel, vilt, organ och övrigt kött

Vi har färsk svensk fågel, många olika fransk fågel och anka i frysen, viltkött fryst och färskt under säsong, alla tänkbara organ och ben, och ibland get, killing och hästkött.

Fågel & kanin

Vi har både svensk kvalitetskyckling, franska fåglar och viltfågel

  • Färsk svensk kyckling från Bjärefågel och Knäred. Hela kycklingar och detaljer

  • Fransk kanin, hel och lår

  • Fransk anka - fryst, confit, rilettes och ankfett

  • Fransk kapun, vaktel, pärlhöna, rapphöna, duva och blodanka

  • Viltfågel såsom ripa och fasan har vi inne emellanåt

Viltkött

Vi har ett urval av viltkött i frysen, och får ibland in helt färskt vilt

  • Vildsvin

  • Rådjur

  • Älg

  • Ren

  • Hare

  • Dovhjort & kronhjort

  • Viltskav och -färs

Organ & fett

Vi vill att hela djuret skall användas och erbjuder så mycket olika organ vi kan, vissa är färska och vissa frysta

  • Egentillverkad talg och ister på burk

  • Fondben från lamm, nöt och fläsk

  • Lever, hjärta, njure, tunga, hjärna, skalle, mage och bräss av lamm

  • Lever, hjärta, njure, huvud och fötter från gris

  • Lever, hjärta, njure, bräss, fötter, mage och tunga av nöt och kalv


Korvar, chark, såser & tillbehör

Vi tillverkar en mängd olika färska korvar för hand i butiken, rimmar och röker eget sidfläsk, kokar egna fonder och rödvinssåser, slår egna kalla såser och lufttorkar egen chark. Nedan finner du ett urval av de produkter som vi erbjuder:

Färska korvar

Alla våra korvar görs på svenskt kött som vi grovmaler, blandar med salt och kryddor och stoppar i naturtarm. Ingen av korvarna innehåller någon utfyllnad eller onödiga tillsatser. Vi hittar ständigt på nya recept men några av de vi brukar ha inne är:

  • Nöt- & fläskkorv Argentinsk chorizo (paprika, pimentón de la vera, vitlök, oregano)

  • Nöt- & fläskkorv Jalapeno, bacon & cheddar (färsk jalapeno, varmrökt sidfläsk, lagrad cheddar & kryddor)

  • Fläskkorv Parmesan (parmiggiano-reggiano 24 mån, svart vitlök, färsk timjan & tellicherry svartpeppar)

  • Fläskkorv Salsiccia citron & salvia (färsk vitlök, färsk salvia, inlagd citron)

  • Fläskkorv Salsiccia fänkål & rödvin (Fänkålsfrö, rödvin, vitlök och färsk persilja)

  • Lammkorv Merguez (harissa, paprika, vitlök, kanel och kryddpeppar)

  • Lammkorv Rosmarin (vitlök, olivolja, rosmarin och andra örter)

Rökt kött och chark

Vi har en del färdig chark från Spanien, Tyskland och Italien och håller på att utveckla egentillverkad chark. Den egna charken är påbörjad men behöver ett par månader till av lufttorkning innan den är färdig. Vi rimmar och röker själva fläskkött med al- och äppelträ.

  • Egentillverkad beef jerky med olika smaker

  • Chark från pata negra/iberico de bellota, t ex salchichón, chorizo, morcilla, sobrasada & cecina

  • Italiensk salami, pancetta, guanciale och nduja

  • Egentillverkad pancetta, bresaola, cecina, salami & ölkorvar

  • Rökt fläsksida, revben, fläskkarré och fläsklägg

Såser, fonder och tillbehör

Vi tillverkar själva ett antal olika såser, fonder och andra tillbehör. Sortimentet med såser är under utveckling och vi kommer utöka efter hand.

  • Välreducerad nöt-/kalvfond (Nötben, märgben, kalvfötter, morot, selleri, gul lök)

  • Välreducerad grisfond (Fläskben, grishuvud, pata negra-ben, morot, selleri, gul lök)

  • Välreducerad lammfond (Lammben, lammskalle, morot, selleri, gul lök)

  • Färdig rödvinssås gjord på våra egna fonder

  • Kryddsmör

  • Bearnaisesås, chillibearnaise & olika sorters mayonnaise

  • Färsk argentinsk chimichurri

  • Belgiska hantverks-pommes frites som vunnit VM!

  • Olika sorters svartpeppar och salt